Voor een goed gesprek over anticonceptie en/of voor het plaatsen of laten verwijderen van een spiraaltje kun je bij ons terecht. Het maakt niet uit of je al kinderen hebt of niet. Iedereen is welkom!

Anticonceptie en spiralen

Op enig moment na de zwangerschap zal anticonceptie weer belangrijk worden. Nadat je bevallen bent komt je menstruatiecyclus weer op gang. Wanneer dat is verschilt per persoon. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben. Bedenk dat je altijd een eisprong hebt voor de menstruatie, je bent dus vruchtbaar voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt.

Iedere vrouw is anders qua lichaam en wensen. Daarom is het goed om te bespreken welke vormen van anticonceptie beschikbaar zijn en welke vorm het beste bij jou past.
Bij ons kun je terecht voor het bespreken, voorschrijven en plaatsen van anticonceptiemiddelen. Vraag gerust de verloskundigen voor meer informatie.

Verloskundigcentrum Spijkenisse & Rozenburg & Brielle: De perfecte locatie voor het plaatsen van een spiraal

Wanneer je overweegt om een spiraal te laten plaatsen, is Verloskundigcentrum Spijkenisse & Rozenburg &Brielle een uitstekende keuze. Waarom? Hier zijn enkele redenen waarom je deze locatie zou kunnen verkiezen boven een huisarts:

  1. Vriendelijkheid en Comfort: Bij Verloskundigcentrum Spijkenisse – Rozenburg – Brielle begrijpen ze dat het plaatsen van een spiraal een gevoelige kwestie kan zijn. Ze nemen de tijd om naar je te luisteren, je vragen te beantwoorden en je op je gemak te stellen. De vriendelijke en empathische benadering van het team maakt het proces minder ongemakkelijk.
  2. Expertise: Verloskundigen zijn gespecialiseerd in vrouwenzorg en reproductieve gezondheid. Ze hebben ervaring met het plaatsen van spiralen en kunnen dit nauwkeurig en efficiënt doen.
  3. Persoonlijke Aandacht: In tegenstelling tot een drukke huisartsenpraktijk of poli gynaecologie in het ziekenhuis, krijg je bij Verloskundigcentrum Spijkenisse & Rozenburg & Brielle persoonlijke aandacht. Je bent geen nummer; ze kennen je bij naam en zorgen ervoor dat je je gehoord voelt.
  4. Nazorg: Na het plaatsen van het spiraal bieden ze uitstekende nazorg. Ze staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden en eventuele klachten te behandelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een vriendelijke, deskundige en comfortabele plek om een spiraal te laten plaatsen, overweeg dan Verloskundigcentrum Spijkenisse & Rozenburg & Brielle.

Spiralen

Er zijn twee soorten spiralen: het koperspiraal (bijvoorbeeld de T-safe) en het hormoonspiraal (Kyleena en Mirena).  Een spiraal is een betrouwbare vorm van anticonceptie die goed te combineren is met borstvoeding.

Een spiraal kan vanaf twaalf weken na de bevalling worden geplaatst. Indien je nog nooit bevallen bent, plaatsen we de spiraal het liefst tijdens je menstruatie, omdat je baarmoedermond dan wat open staat. Dit vergemakkelijkt de plaatsing. Daarnaast weten we dan dat er op dat moment geen sprake is van een zwangerschap. We raden je aan om een uur voorafgaande aan je afspraak een paracetamol 2x 500mg te slikken en niet meer te plassen. Dit kan het plaatsen vergemakkelijken.
Verder zorgen we uiteraard voor een zo ontspannen mogelijke sfeer. Het plaatsen en/of verwijderen van een spiraal wordt in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. Je kunt ook de kosten van het spiraal indienen bij je zorgverzekeraar, hiervoor heb je vaak wel een aanvullende verzekering nodig. De kosten van een spiraal zijn ongeveer

    • T-safespiraal €70,00
    • Kyleena- en Mirenaspiraal €150,00.