Onze visie

Voor iedereen is de zwangerschap is een bijzondere ervaring, maar ook zeker de bevalling en kraamtijd zijn unieke levensgebeurtenissen. Het is juist daarom erg belangrijk dat je deze periode als fijn en prettig ervaart en tijdens deze periode zoveel mogelijk probeert te genieten van alle bijzondere momenten.

De visie van de verloskundigcentrum is dan ook om jou en je partner in dit proces naar het nieuwe ouderschap optimaal te begeleiden waarbij jullie geheel centraal staan. Ik wil jullie de kracht en het vertrouwen geven om dit proces aan te gaan.

Tijdens je zwangerschap streef ik ernaar dat je zoveel mogelijk, met slechts twee verloskundigen samenwerkt. Juist door dit op deze manier te doen hoop ik dat er een optimale band van vertrouwen ontstaat, iets waarvan je tijdens je zwangerschap, bevalling en maar ook hierna veel profijt zal hebben. Zodat jullie met tevredenheid terug kunnen kijken op dit proces. Dit geeft jou maar ook mij de kracht welke je nodig hebt in deze bijzondere periode.

Kleinschaligheid

Door de kleinschaligheid en continuïteit van de zorg is de kans op verwijzing naar het ziekenhuis verkleind en de kans op een spontane natuurlijke bevalling hoger.

De toegankelijkheid van de praktijk is laagdrempelig gehouden. Hierdoor is er onder anderen besloten dat er geen telefonisch spreekuur is en dat aanstaande ouders altijd kunnen bellen voor vragen en afspraken. Ook worden de spreekuren in de avonduren gehouden, waardoor het bijvoorbeeld makkelijker is om je partner mee te nemen.

Als je aanmeldt wordt er aangeboden om voor het eerste bezoek bij je thuis te komen. In de praktijk zijn er geen andere disciplines aanwezig, zodat je niet gelijk in de wachtruimte herkent wordt dat je zwanger bent en daarom wordt er ook een huisbezoek bij aanmelding aangeboden. Anonimiteit in het begin van de zwangerschap in een klein dorp is belangrijk! Uiteraard is het dan niet mogelijk om thuis een echo te maken. Dit is een overweging die je zal moeten maken.
Ook krijg je bij bijna alle controles een pretecho, zodat je met regelmaat naar je kindje kan kijken!

Er is mogelijkheid voor extra begeleiding tijdens de zwangerschap. Dit is in vorm van individuele coaching. Maar ook worden er groepsvoorlichtingen gegeven voor alle aanstaande ouders.