Kraamzorg

Bevallingsassistentie
Als je thuis wilt bevallen, komt de kraamzorg om tijdens de bevalling te assisteren. De kraamverzorgende legt alle benodigde spullen klaar voor de bevalling, ondersteunt jou en je partner tijdens de bevalling. Ze assisteert de verloskundige, na de bevalling verzorgt zij jou en je baby en blijft tot zeker twee uur na de bevalling aanwezig. Indien je dit wenst kun je ook vragen of de kraamverzorgende eerder aanwezig kan zijn.  Deze vroegtijdige inzet is voornamelijk emotionele ondersteuning tijdens je bevalling. Dat gebeurt vooral in de vorm van rustig en aandachtig aanwezig zijn. Maar ook bijvoorbeeld  door massage, door motivatie of te helpen op een positieve manier de weeën op te vangen. Je kunt zelf bepalen of je gebruik wilt maken van deze vroegtijdige inzet.

Kraamtijd
De kraamzorg komt de eerste acht dagen na je bevalling bij je thuis een aantal uur. Zij geeft informatie over de verzorging en voeding van je baby en begeleidt je hierin. Ook zal zij controles bij zowel moeder als kind uitvoeren. Mochten deze controles afwijkend zijn, zal de kraamverzorgster contact op nemen met de verloskundige. Regel de kraamzorg tussen de 12 en 20 weken zwangerschap.
Er wordt samengewerkt met verschillende kraamcentra in de regio. Vraag om meer informatie hierover bij de verloskundige.