Termijnecho

Aan het begin van de zwangerschap wordt een termijnecho gemaakt om de precieze duur van je zwangerschap te bepalen. Ook wordt er gekeken of de zwangerschap zich goed ontwikkelt en of het een eenling of een tweeling is. De termijnecho kan het beste tussen de 10e en 12e week worden uitgevoerd. Afhankelijk van de duur van je zwangerschap kunnen deze echo onderzoeken zowel vaginaal of via de buik gebeuren.

Structurele echo onderzoeken bij (20 weken echo)

Tussen de 19-21 weken kan er opnieuw een echo worden gemaakt. Tijdens deze echo wordt er onderzoek gedaan naar afwijkingen bij je ongeboren kind en wordt er uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen. Er wordt ook gekeken of je baby goed groeit en of er voldoende vruchtwater is.

Groei echo

De groei echo wordt alleen nog op medische indicatie gedaan en wordt niet standaard gedaan binnen Nederland. Als er een reden is voor een groei echo, dan wordt deze meestal gedaan tussen 30-34 weken.

Pretecho

Zwangere vrouwen vinden het leuk om hun kleintje in hun buik graag te zien op de echo. Er wordt extra service vanuit de praktijk verleend om tijdens de controles regelmatig een pretecho bij de zwangere vrouwen te maken. Zo kan je tussen de ‘echte echo’s’ door nog eens naar je kindje kijken.

Geslachtsecho

Zou je graag willen weten of het een jongen of meisje wordt? Dit kan ook bij ons! Vanaf 15 – 16 weken kan de echoscopiste gaan kijken of zij het geslacht kan zien. Indien zij het niet kan zien, kom je gewoon wat later terug! Omdat de echoscopiste naar het geslacht kijkt, is dit een betaalde echo van 30,- euro incl foto’s (2-3 foto’s).

echo onderzoeken[/one_half_last]