Coach

Tijdens mijn werk als verloskundige heb ik gemerkt dat er soms meer nodig is om vrouwen te begeleiden dan alleen de ´normale controles´. Soms is er sprake van angst bijvoorbeeld voor de bevalling of zijn er strubbelingen rondom het proces naar het nieuwe ouderschap. Dit kan soms zo in de weg staan, dat er geen sprake meer is van het (optimaal) genieten van de zwangerschap. Ik vind het belangrijk dat deze punten besproken worden en dat wij samen kunnen kijken naar een oplossing, zodat de klachten weg gaan of verminderd kunnen worden.

Door mijn ervaring als coach zowel als psychiatrische verpleegkundige als verloskundige, heb ik al een aantal zwangere vrouwen individueel kunnen begeleiden en zij zijn met een goed gevoel de bevalling en kraamtijd in gegaan. In 2013 heb ik de mindfulness opleiding gedaan. Mindfulness leert je om meer bewust te worden van je eigen lichaam.

In de toekomst hoop ik hier steeds meer in te betekenen, want deze voorkomende problemen (geen roze, maar een donkere wolk) worden nog te weinig bespreekbaar gemaakt, terwijl dit juist zo belangrijk is om aan te pakken! Dit wordt momenteel niet gedaan ivm corona maatregelen.

Individuele coaching

Als je behoefte hebt aan individuele / zwangerschapscoaching kan je dit aangeven. Er zal een intake gesprek plaats vinden over de reden dat je coaching wilt, wat je ermee wilt bereiken en wat je verwacht. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Na het gesprek zullen we een gevolggesprek gaan plannen om te gaan werken aan de reden waarom je hebt aangemeld. Afhankelijk van de redenen, zal er samen met jou gekeken worden hoeveel gesprekken je nodig hebt om samen naar een oplossing te werken. Voor deze gesprekken, zitten er kosten aan verbonden. Deze gesprekken kosten € 80,00 per uur (BTW vrij). Controleer bij je zorgverzekeraar of je deze gesprekken deels vergoedt kan krijgen. Dit is bij elke zorgverzekeraar weer anders.