Groepsvoorlichting

In verband met de corona maatregelen worden er momenteel geen voorlichtingen of cursussen gegeven.

Zwangerschapscursus (1-daagse)

In de groepsvoorlichting wordt er kort ingegaan op de bevalling en de kraamtijd. Als je meer wilt weten over de voorbereiding rondom de bevalling en het proces naar het ouderschap, wordt er ook een korte, krachtige cursus aangeboden voor aanstaande ouders. Bij de cursus ‘voorbereid bevallen’ wordt er dieper ingegaan in het proces rondom te bevalling. Er wordt ingegaan op de belevingen van de aanstaande ouders en er is een hoop interactie in de groep, waardoor er ervaringen met elkaar uitgewisseld kan worden. Hierdoor worden jullie meer bewust van de keuzes die je maakt rondom het proces van het ouderschap. Er wordt geadviseerd om deze cursus te doen rondom de 30 weken zwangerschap.

De cursus wordt aangeboden op één dag (zaterdag) of verdeeld over twee avonden. Afhankelijk van de vraag vanuit de zwangere en eventuele partners.

Voor deze cursus zitten wel kosten aan verbonden. De kosten bedragen € 150,- per stel. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en de informatiemap. Sommige zorgverzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen.